Blog

Az ‘Onda’ kollekció varázsának titka

Be brave, be inspiring

Pininfarina - SYMBOL OF ITALIAN STYLE IN THE WORLD

A 2018-as Milánói Design Week-en mutatkozott be a Higold márka és kiemelten az prémium kerti bútorok szintjét megcélzó ‘Onda’ kollekciója.

A Higold világszerte a magas minőségű kültéri bútoraikról ismert, melyet nem kisebb formatervezőkre bízott, mint a Pininfarina és Nicolas Thomkins.

Ahhoz, hogy tökéletes kültéri bútort alkossanak, át kell magukat adni a természetnek: magukba szívni az illatokat, érezni az óceán hullámzását, a szelet, a só illatát, a madarak csicsergését, látni a horizont végtelenségét és megállítani az időt.

A kültéri kollekció tervezésekor a Pininfarina formatervező csapata az óceán hullámainak dinamizmusából, eleganciájából és tisztaságából, és abból az üres térből, amely hullám törésekor keletkezik merített inspirációt.

Az egész kollekció lelke a szerkezet maga, egy alumínium szalag, amely megtartja a párnákat és az egész kollekció ikonikus dizájnelemévé válik.

A hullám vonalait követve az esztétikai elemen túl ez a sáv funkcionális elemmé is válik: stabil kartámaszként, tárolóként szolgál.

Az anyagok kiválasztása sem véletlen, a Pininfarina 360° tervezési tapasztalataira támaszkodik: az alumínium, amelyet az autóiparból ismernek, alkotja a vázat, a huzat és a párnák szöveteit pedig a jachtoknál használt ellenálló anyagok ihlették.

Rattan Áruház - Higold - 'Onda' kollekció
Rattan Áruház - Higold - 'Onda' kollekció

„Átadtuk magunkat a természet varázsának és úgy alkottuk meg az Ondát, hogy ezt az életet adó energiát beletettük. Ez a kollekció egészen egyedi és pont különlegessége okán bármilyen környezetbe tökéletesen illeszkedik. Azt hiszem, pont a cégünk különböző szektorokból származó technológiai és know-how tapasztalata teszi igazán egyedivé az egészet…”
– Paolo Pininfarina, a Pininfarina elnöke.

„A Pininfarina mindig is formabontó víziókat és futurisztikus terveket alkot. Az Onda kialakításában jelentősen befolyásolt bennünket az autótervezés során a technológiáról tanult ismeretünk. A high-end anyagok magabiztos felhasználása is innen eredeztethető. Biztosak vagyunk benne, hogy az a kültéri bútorok piaca is készen áll már erre az új, forradalmi stílusra!”
– Alwin Ou, a Higold Group elnöke.

Rattan Áruház - Higold - 'Onda' kollekció

Az ‘Onda’ nem az első projekt, amely Higold és Pininfarina együttműködéséből született. 2017 márciusában mutatták be a shundei Higold központot.

A díjnyertes kollekció elérhető a Rattan Áruház kínálatában

A páratlan Onda kollekció a megjelenéséhez képest újabb verzióban is elérhető: az alumínium váz-fehér és/vagy szürke szövet kombináció mellé megérkezett a sötét matt váz – fehér variáció is, egészen elképesztő látványt nyújt.

Ezek a kültérre tervezett garnitúrák már túlmutatnak egy egyszerű kerti bútor kategóriáján: ez már a megtestesült luxusnappali a kertben.

Kínálatunkban megtalálható a tekintélyes sarokkanapé, a többrészes ülőgarnitúra, a napozóágy, a bár szett és a fényűző étkező garnitúra is. Ha prémium bútort keres, amitől mindenkinek leesik az álla, nos, megtalálta!

Higold - ONDA KOLLEKCIÓ a Rattan Áruház kínálatában

Pininfarina

A Pininfarina egy világhírű prémium márka, amely már 1930 óta az olasz stílus emblematikus megtestesítője. A kifinomult életmód és vízió szimbóluma. Egy brand, amely képes összekapcsolni az innovatív élményeket, a teljesítményt, az érzelmeket és az esztétikai tökéletességet.

A Pininfarina eleganciája és high-end stílusa minden tekintélyes nemzetközi együttműködésben kifejeződik, a luxusautóktól a jachtokig, az építészeten át a lifestyle és fogyasztási cikkekig.

Ismerős a neve? Nem véletlen! Csaknem 70 éven át a Pininfarina és a Ferrari együtt gyártották a világ legismertebb és leglélegzetelállítóbb autóit.
A Designer Ház első közös autója a Ferrarival a ‘Ferrari 212 Inter Coupe and Cabrio’ volt. Aztán olyanok követték, mint a legendás 250 GT, a 330-as széria, a 365 GTC / 4, vagy a 456 GT. Ezt a korszakot megelőzően a Pininfarina a Lancia, a Maserati, az Alfa Romeo és a Cisitalia autómárkákkal dolgozott a második világháború utáni Európában.
Ugyan a szoros együttműködés 2017-ben, a Ferrari saját formatervező házának megalapításával megszakadt, de a Ferrari Design Center továbbra is együttműködik Pininfarinával különleges projektekben.

A vállalat mára versenyképessé vált a Ferrarival szemben, mióta kiadták lenyűgöző elektromos Pininfarina Battistát – a cég első saját márkás autóját. És persze nem meglepő, hogy eléggé hasonlít egy LaFerrarira…

De ahogy fentebb is említettük, a Pininfarina nem csak autótervezéssel foglalkozik. A nemzetközi hírű formatervező cég minden munkája magán hordozza a kifinomult olasz stílust, a letisztult vonalvezetést, az eleganciát és az innovatív megoldásokat.

Nicolas Thomkins - designer

Nicolas Thomkins

Nicolas Thomkins, 1953-ban született Asconában, Svájcban.

Képzőművészetet és szobrászatot tanult a Düsseldorfi Művészeti Akadémián, valamint ipari formatervezést az Esseni Egyetem Folkwang Design School-jában. 1983-ban megalapította saját tervezőirodáját, először Maidenheadben, Nagy-Britanniában. Később további irodákat nyitott két partnerével közösen Luzernben, Essenben és Kölnben “T.B.A. Designsozietät” néven.

Olyan neveket tudhat ügyfelei között, mint az Imperial, a Miele, a Gunther Lambert, a Küppersbusch és a Schindler Aufzüge AG, valamint a Fendi Casa és a Higold.

Nicolas Thomkins számos díjat nyert nemzetközi design versenyeken, többek között a red dot design award-on a ‘Best of the Best’ (2007), a ‘Legacy of the Future Award’ (2008) és az ‘iF Design Award China’ (2008) díjait.

2014-ben csatlakozott a Higold tervező csapatához, és számos eredeti projekt megvalósításával nyert neves díjakat, például Red Dot Design Award-ot a Higoldnak. (A Red Dot Design Award a világ egyik legfontosabb formatervezési díja)

A bútoriparban az új formatervezési trend mércéjének tekintik az ‘Airport’ kollekcióját, mely mind kültéri, mind beltéri használatra egyaránt alkalmas. A repülőgépek borítását idéző hullámosított alumíniumlemezek bútorokra történő alkalmazása egyszerűen vonzza a tekinteteket.

HIGOLD

A HIGOLD kerti bútorai az újhullám képviselői a forma és a funkció szolgálatában. Kollekciójuk a luxus szerelmesei számára kínál egészen egyedi alternatívát. A dizájn a modern eleganciát tükrözi: teakfa, karakteres fém, minőségi és időjárásálló textíliák, valamint prémium rattan felhasználásával.

Jelenleg Hollandiában, Németországban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban, Svájcban, Belgiumban, az Egyesült Államokban és Katarban van saját kirendeltsége a márkának.
Magyarországon a teljes Higold kollekció elérhető a Rattan Áruházban.

Rattan Áruház - Higold - 'Onda' kollekció
Higold termékek a Rattan Áruházban